Subteranul Capitalei României

Priviti si va ingroziti!
Aceste imagini terifiante sint filmate in subteranul Capitalei Romaniei. Asa cum am spus inca din prima zi de campanie, infrastructura RADET care alimenteaza cu energie termica Bucurestiul este putreda. Conducte vechi de zeci de ani, mii de tone de gunoaie, totul inundat, interventii aproape imposibil de facut. E o stare de urgenta in administrarea acestui oras, iar despre aceasta situatie trebuie sa afle toti cei care locuiesc azi in Capitala. Refuzati sa va lasati amagiti de vorbe si de clipuri de campanie regizate. Eu vreau sa va arat REALITATEA si sa va rog sa mergeti la vot pentru ca trebuie sa schimbam actuala stare de fapt. Cuvintul care caracterizeaza cel mai bine situatia din Bucuresti este unul singur: DEZASTRU!
Desteptarea, Bucuresti!
P.S. Va rog dati share si citati sursa. Multumesc!

SCRISOARE DESCHISĂ

Domnule Președinte Klaus Iohannis,
Domnule Prim-Ministru Dacian Ciolos,

Slavă Domnului, nu sîntem pe picior de război, dar sîntem la doar cîteva luni distanță de un adevărat dezastru: un milion și jumătate de bucureșteni ar putea îngheța în iarnă anului 2016 în propriile apartamente conectate la sistemul centralizat de încălzire gestionat de RADET.
Criza financiară fără precedent în care se află Regia de Termoficare București face imposibilă în acest moment nu doar funcționarea propriu-zisă a acestei entități economice, dar anulează în cel mai propice moment din an orice lucrare de intervenție, întreținere, revizie și reparații a sistemului care alimentează cu apa caldă și căldură majoritatea locuitorilor Capitalei României.
Nu sînt bani, nu există voința politică pentru rezolvarea acestei adevărate crize de sistem și, mai ales, nu există competență managerială și administrativă la nivelul Primăriei Capitalei și al Ministerului Energiei pentru a soluționa o problemă dincolo de agendă campaniei electorale în care ne aflăm în aceste zile.
Vorbim, totuși, de Capitala României, orașul care dă acestei țări cel mai mare procent din produsul intern brut.
Ce vină au bucureștenii că ani de zile la conducerea RADET niște politruci nevolnici deghizați în administratori ai orașului au adus în faliment sistemul centralizat de încălzire? Ce vină au bucureștenii și angajații RADET că vreme de aproape trei decenii infrastructura de termoficare a Capitalei a fost lăsată să putrezească ajungînd azi în situația critică de a amenința viața locuitorilor acestui oraș pe timp de iarnă?
Poate nu va pasă, domnilor, dar ar trebui să vă îngrijoreze! Pentru că în această iarnă, a anului 2016, dacă nu se vor găsi măsuri urgente de stabilizare a situației, pe lîngă bucureștenii din apartamentele înghețate bocnă se va intră într-o criză teribilă pe toate palierele: vor fi școli, spitale și instituții publice care nu vor mai putea funcționa din cauza sistării agentului termic!
Insist să înțelegeți că TREBUIE să va implicați în rezolvarea conflictului ELCEN-RADET! Vă rog să înțelegeți că RADET are nevoie urgență de fonduri pentru a face măcar reviziile necesare programate în această perioadă din an. Vreau să înțelegeți că această scrisoare deschisă e rezultatul unor discuții punctuale și aplicate cu angajații și sindicaliștii RADET și că nu constituie un banal apel electoral.
Trag acest semnal de alarmă și vă adresez această scrisoare deschisă pentru că Bucureștiul este azi un oraș abandonat de administratorii lui, iar situația specială în care se află RADET reclamă măsuri excepționale.
Fără urmă de ironie, spun apăsat că ar fi necesară convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru analizarea acestei situații avînd în vedere că Bucureștiul se află la distanță a doar cîteva luni de o posibilă situație de criză fără precedent: un milion și jumătate de oameni prizonieri ai frigului în propriile apartamente.
Vă rog să gîndiți la rece acum, cît încă e cald afară.

Cu îngrijorare,
Robert Turcescu

Lasă un comentariu