Subvenționarea antreprenoriatului absolvenților

Propunere legislativă a PMP de subvenționarea antreprenoriatului absolvenților

Deputatul PMP Petru Movilă urmează să depună o propunere legislativă ce vizează subvenționarea antreprenoriatului absolvenților prin modificarea și completarea Legii nr 72/2002 privind sistemul pentru șomaj și stimularea forței de muncă.
Șomajul în rândul tinerilor și integrarea acestora pe piața muncii reprezintă provocări majore iar intensificarea eforturilor de modernizare a domeniului ocupării ar putea diminua șomajul.
În prezent, Legea nr.76 /2002 a omis existența absolvenților care intenționează să lucreze în mod independent, în afara unui raport de dependență, prin urmare nu i-a prevăzut ca beneficiari ai subvenționării.
Prin urmare, se impune o inițiativă legislativă care să vizeze reglementarea unei măsuri active noi, subvenționarea antreprenoriatului absolvenților.
Această măsură activă, propusă de catre deputatul PMP, va fi un instrument de promovare a auto-ocupării absolvenților.
La înființare, firmele vor primi 18 ISR ( Indicator Social de Referinta, 1 ISR=500 lei ) pentru titularii ciclului inferior al liceului sau ai școlilor de arte și meserii, 20 ISR pentru titularii absolvenți de învățământ secundar superior sau învățământ superior, 22 ISR pentru titularii absolvenți de învățământ superior.
Măsură activă va fi oferită în mod integrat cu serviciile de asistentă și consultanță pentru începerea unei activități independente, astfel încât să fie ridicată orice barieră birocratică descurajantă.
Cheltuielile generale de punere în aplicare a acestei inițiative legisplative se vor efectuă în limită sumelor aprobate în bugetul asigurărilor pentru șomaj cu această destinație, cu reglementarea Legii nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare.

Lasă un comentariu