Tabara Tinerilor Antreprenori

Comunicat de presă

Tinerii Populari reuniţi în şedinţă naţională au decis susţinerea unor măsuri economice menite să vină în sprijinul tinerilor.
După lansarea Clubului Antreprenorilor Populari, în acest weekend a avut loc Tabăra Tinerilor Antreprenori, unde participanţii au discutat despre implicaţiile politicului în economie, despre provocările cu care se confruntă micii intreprinzători şi despre măsurile necesare antreprenorilor români la început de drum:
1. Crearea unui minister al tineretului sau un ministru delegat pentru tineret în subordinea prim ministrului, independent de MTS, unde de-a lungul anilor componenta tineret a fost neglijată.
2. Modificarea declaraţiei 088 pentru înscrierea în scopuri de TVA si revenirea la formularea iniţială, pentru a nu mai pune piedici tinerilor deoarece simplificarea care a intrat în vigoare de la 1 august nu este suficientă.
3. Crearea unui fond de investiţii public pentru startup-uri în care statul să intre ca acţionar deoarece accesul la finanţare rămane cea mai mare problemă a startup-urilor.
4. Infiinţarea de acceleratoare de startup-uri pentru că Romania este singurul stat membru UE care nu are niciunul.
5. Promovarea legii internshipului într-o varianta care poate fi implementată cu succes de către societăţile comerciale şi instituţiile publice în favoarea tinerilor care au nevoie de experienţă profesională.
“Fiecare dintre aceste subiecte va fi detaliat în perioada următoare prin intermediul candidaţilor tineri ai PMP şi sunt măsuri pentru care le vom cere spirijinul liderilor partidului.
Cu această ocazie a avut loc şi şedinţa Colegiului National al OT PMP, ultima din acest an şi înainte de începerea campaniei electorale, în care am discutat despre strategia de promovare a candidaţilor tineri de pe listele PMP pentru alegerea Camerei Deputaţilor.”, a declarat Teodora Desagă, secretarul general al OT PMP.
Organizaţia de Tineret s-a aflat în perioada 28-30 octombrie la Vatra Dornei, judeţul Suceava.