Tineretul PMP susține necesitatea continuării activității Ministerului Românilor de Pretutindeni

 

Tineretul PMP susține necesitatea continuării activității Ministerului Românilor de Pretutindeni

Organizația de Tineret a Partidului Mișcarea Populară condamnă decizia Primului Ministru de a comasa Ministerul Românilor de Pretutindeni cu Ministerul Afacerilor Externe, pentru că acest portofoliu a apărut după numeroase solicitări ale societății civile din România și Republica Moldova. Este nevoie de acest minister pentru o legătură mai bună cu românii din diaspora economică, ei fiind cel mai mare investitor în economia țării, dar și pentru românii din comunitățile istorice din Bucovina de Nord, Basarabia, Bugeac și românii din Balcani, ale căror drepturi trebuiesc respectate și susținute, inclusiv de către statul român. Ne dorim continuitatea acestui portofoliu pentru a nu transmite un semnal negativ către românii aflați în afara granițelor, iar acest lucru poate fi îndeplinit prin o mai bună sprijinire prin intermediul unor programe concrete, susținute financiar de Bugetul de Stat al României.

Salutăm decizia de restructurare a Guvernului Tudose prin comasarea anumitor ministere pentru că ne dorim introducerea responsabilității în actul de guvernare pe baze realiste și predictibile pentru viața socio-economică și financiară a cetățenilor.

Domnule Prim Ministru, ne aflăm în Anul Centenarului și nu dorim ca Guvernul României să transmită un mesaj negativ către comunitățile de români aflați în afara granițelor țării.