Tinerii Populari cer respectarea Legii Tinerilor de către autoritățile publice locale

Tinerii Populari cer respectarea Legii Tinerilor de către autoritățile publice locale

Reuniți în ședința Colegiului Național al Organizației de Tineret a PMP, tinerii populari trag un semnal de alarmă cu privire la nerespectarea art. 28 din Legea Tinerilor nr. 350/2006 care stabilește obligația consiliilor județene și consiliilor locale din municipiile reședință de județ de a institui un fond destinat activităților de tineret. De asemenea, reamintim consiliilor locale, altele decât cele menționate mai sus, că pot constitui și ele acest fond, conform Legii nr. 266/2017.
Tinerii populari conștientizează importanța sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire, motiv pentru care vor lansa campania Tinerii Populari fac #Reunirea, prin care își propun să promoveze părerea tinerilor din România și Republica Moldova referitoare la procesul de unire, în colaborare cu colegii din Organizația de Tineret a Partidului Unității Naționale.
Membrii OT PMP nu au uitat nici de pregătirea anului 2019, în care România deține Președinția Consiliului Uniunii Europene și în care au loc alegeri pentru Parlamentul European. Cu sprijinul europarlamentarului PMP, Siegfried Mureșan, vom lansa o listă de priorități ale tinerilor din România în context european, în urma consultării membrilor și simpatizanților noștri tineri.
În cadrul acestei ședințe, tinerii populari au decis calendarul de activități pe anul 2018, precum și calendarul alegerilor interne cu termen limită până la sfârșitul lunii mai. De asemenea, au decis convocarea Congresului Extraordinar al Organizației de Tineret pe 2 iunie 2018.

31.03.2018
Biroul de Presă al PMP

Lasă un comentariu