Tomac : Implementarea bugetului pe 2018 o mare incercare a coalitiei de la guvernare


Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a declarat, joi 7 decembrie, că implementarea bugetului pe 2018 va fi una dintre cele mai mai încercări pentru Coaliţia de guvernare, iar primarii din ţară au un motiv real de îngrijorare.

“În mod real există o îngrijorare în rândul administraţiei locale. Eu am avut o întâlnire în urmă cu două zile cu ministrul Finanţelor şi l-am întrebat care sunt raţiunile pentru care Guvernul, în timp de creştere economică, a decis să modifice legislaţia fiscală. Domnia sa mi-a răspuns că în SUA se întâmplă acelaşi lucru, de ce nu l-am face şi în România?”, a spus Eugen Tomac.

„Temerea noastră este că aparatul de stat nu ese pregătit să implementeze măsuri atât de radicale în sistemul fiscal şi deja aleşi apropiaţi arcului guvernamental transmit nemulţumiri destul de ferme. Aşteptăm cu interes bugetul să vedem de unde se vor găsi bani pentru că, până acum, din programul de guvernare pe care îl are PSD au rămas doar lozincile din el.

Bugetul va fi una dintre cele mai mari încercări pe care le are actuala coaliţie de guvernare, pentru că, dacă anul acesta au putut-o scălda cu diferite acţiuni politice, să nu uităm că au început anul cu o anchetă împotriva lui Cioloş, spunând că a întocmit prost bugetul. Să vedem Guvernul PSD cum l-a întocmit şi cine va răspunde pentru golurile care vor exista.

Întrebat dacă susţine ideea ieşirii în stradă la proteste, presedintele Eugen Tomac a afirmat că există deja oameni care se manifestă împotriva modificărilor legilor Justiţiei, iar dacă PSD nu îşi asumă angajamentele, posibil ca primarii să boicoteze votul final pentru buget.

“Sunt un om care înţelege jocul democratic şi preţuieşte iniţiativa de a-ţi manifesta nemulţumirea. Sunt oameni care manifestează în stradă împotriva proiectelor de lege privind Justiţia. Din 3200 de primării din România, aproape 2000 de primării sunt ale PSD. Dacă aceşti oameni s-au trezit într-o realitate atât de dură în care nu-şi pot onora angajamente elementare în ceea ce priveşte cheltuielile, e clar că e posibil să ne trezim şi cu asemenea situaţie, când primarii PSD cer parlamentarilor PSD să voteze împotriva bugetului şi n-ar fi o premieră, pentru că, până la urmă, PSD-ul şi-a dat jos propriul Guvern”, a conchis liderul PMP

sursa stire news.ro
video stiripesurse