Traficul rutier, dovada neputinţei actualului regim politic

 

Este inacceptabil ce se întâmplă cu traficul din capitală, pe drumul spre Predeal şi pe centura Bucureştiului.

Timp, bani, nervi consumaţi, din cauza incompetenţei şi neputinţei actualului guvern.

Nu poate fi aruncat totul în spatele administraţiei locale. Aşa cum a ştiut să transfere miliarde de euro, de la bugetul central către primăriile PSD şi PNL, guvernul Ponta ar fi putut, dacă ar fi dorit, să transfere bani cu destinaţie precisă: construcţia unei centuri moderne,  demne de capitala unei ţări europene (39 km) şi modernizarea traficului din capitala cu instalaţii la nivelul tehnologic al secolului nostru.

Guvernul Ponta se laudă cu rezultate economice formidabile, primul din Europa, dar la capitole esențiale, cum este infrastructura, suntem ultimii din Europa.

Se laudă cu excedente bugetare, dar nu e în stare să construiască toalete în şcoli, nu rezolvă traficul din Bucureşti şi nu e capabil să construiască o centură a capitalei similară cu a altor capitale europene.

Unde este autostrada Comarnic-Brasov, promisa cu surle si trambite de Victor Ponta?

Nu exista, statul roman se recunoaste incapabil sa construiasca 58 de km de autostrada, pe unul dintre cele mai aglomerate drumuri din tara.

Guvernul Ponta  nu este în stare să absoarbă fonduri europene, nu face autostrăzi, ba le demolează şi pe acelea care există, nu face lucrări pentru irigaţii, nu construieşte sau modernizează şcoli şi spitale, infrastructura rurală e la pământ, jumătate din populaţia ţării are toaleta în curte.

Mai grav, în ultimii patru ani guvernul Ponta a împrumutat 19 miliarde de euro, care s-au dus nu se ştie unde, bani pe care-i vor returna urmaşii noştri. La acesti bani se adauga si banii trimiși în țară de românii care muncesc în UE, deloc de neglijat, de ordinul a zeci de miliarde de euro.

Banii alocaţi investiţiilor sunt din ce în ce mai puţini, mult mai puţini, comparativ cu perioada 2010-2012.

Şi atunci, ce face cu banii pe care se laudă că-i are? Pentru ce proiecte îi consumă? Mister total.

Şi guvernul Ponta şi actuala coaliţie de guvernare vor

trebui să dea socoteală alegătorilor, în viitorul an electoral, unde s-au dus banii mulţi, pe care se laudă că-i are.

Una din două. Fie guvernul Ponta minte, ajutat de Institutul de Statistică şi nu are banii pe care declară că-i are, fie îi repartizează prin licitaţii fraudate „regilor” asfatului, drumurilor, zăpezilor,  altor „regi”, care efecturaza lucrări de mântuială (precum autostrada Orastie-Sibiu), la preţuri astronomice, mult peste costul real al lucrărilor.

Altă explicaţie nu există, şi va veni momentul când vom afla adevărul. De la DNA şi din presă, dacă nu din bilanțul guvernării.