Traian Băsescu a trecut Prutul, în Basarabia

Presedintele PMP Traian Băsescu, însoțit de o delegație numeroasă de parlamentari și lideri locali ai PMP, a fost în perioada 6-8 octombrie, în două raioane din Republica Moldova, la mitinguri și întâlniri electorale organizate de Partidul Unității Naționale (PUN) de peste Prut, al cărui președinte de onoare a fost ales în această vară.

Conferinta de presa

Echipa PMP-PUN la Chișinău

Echipa PMP la Soroca, în R. Moldova, unde Președintele Traian Băsescu se întâlnește cu românii din Basarabia.

Presedintele Traian Basescu, impreuna cu echipa PMP – PUN, la Costesti si Ialoveni, Basarabia

Presedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, la Ialoveni, Basarabia. Prezentarea delegatiei PMP prezenta

Presedintele Traian Basescu, la Ialoveni, Basarabia

„Noi nu propunem cetățenilor o unire fantezistă. R. Moldova și România pot organiza un referendum, iar dacă rezultatul e pozitiv, actul final de la Helsinki garantează unificarea. În baza actului de la Helsinki s-a reunificat Germania. Astfel, fost RDG a devenit automat membră UE și NATO. Vă rog să mă credeți că nu aș fi fost atât de optimist cu acest proiect dacă nu avea succes”
„Sunt mulți șefi de state și de guverne care spun că nu au nimic împotriva Unirii atât timp cât există voința poporului celor două state românești. România nu va fi împiedicată să facă Unirea. Este această poveste vehiculată de unii politicieni de la Chișinău, dar sunt și unii la București care o să spună: ce va zice Moscova? Ce va spune Putin, SUA, Parisul sau Berlinul? O să spună ce va zice poporul român de pe cele două maluri ale Prutului. Nimeni nu poate să înfrângă voința democratică exprimată de un popor. Vreau să mai știți că niciun stat mediu din UE nu-și dorește o Românie mai puternică. Dar noi asta vom realiza prin reunificare – o Românie mai puternică. Actualmente România este a șaptea putere în UE, dar odată cu Unirea cu R. Moldova poate deveni a șasea putere. Deci, va crește ponderea României la nivelul UE, la nivelul NATO”, a declarat președintele Traian Băsescu în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.”