Traian Băsescu doreşte ca MP să obţină 10-12% la alegerile locale şi 15-20% la legislative

Invitat la postul B1 Tv, presedintele Traian Băsescu a afirmat că Klaus Iohannis nu a „mişcat nimic” din punct de vedere al politicii externe, punctând şi că în trecut i-a fost greu să primească din mâna lui Iohannis titlul de cetăţean de onoare al Sibiului. Traian Băsescu a adăugat şi că doreşte ca MP să obţină 10-12% la alegerile locale şi 15-20% la legislative.

Video Acceseaza aici inregistrarea integrala a emisiunii

Cele mai importante declaraţii ale lui Traian Băsescu:
Mi-am petrecut Crăciunul acasă cu tot tribul, acasă, la noi i-am invitat pe toţi, iar de Revelion eu am stat acasă, cea mică, Elena, e plecată cu copiii la munte.
10-12% la alegerile locale pentru MP şi 15-20% pentru legislative. Astea sunt gândurile de interes public
N-am motive să nu fiu optimist, eu am fost optimist şi când eram în criză
Depinde de capacitatea organizaţiilor locale de a se înfiinţa în cât mai multe localităţi şi de liderii locali
Foarte mulţi spun că politica e o bălăcăreală. Valoarea în politică se materializează în numărul de voturi. Ai valoare, ai voturi. N-ai valoare, n-ai voturi
Alegerea primarilor dintr-un singur tur e o greşeală făcută în timpul mandatului meu, ca şi votul uninominal, care a fost o altă eroare.
Iohannis a avut ocazia să o corecteze, USL, majoritatea parlamentară. Votul la primari nu l-a corectat, este o eroare.
În ceea ce îl priveşte pe Buşoi nu îi dau nicio şansă indiferent câte eforturi politice şi nepolitice se fac( la primăria Capitalei). Nicuşor Dan poate câştiga.
MP nu va rămâne în afara jocului politic la Capitală
Eu nu vreau ca MP să facă scorurile politice pentru mine, dar îmi dau seama că trebuie să apară un partid nou, care să nu mai aibă tarele tranziţiei
Prezenţa la parlamentare nu va fi ca cea de la prezidenţiale
Nu voi negocia cu PNL sau PSD
Pentru mine, Iohannis am fost convins şi sunt convins că e mai bun decât Ponta. Dar pentru mine va rămâne premierul de la Grivco.
După ce l-am decorat pe Iohannis, m-a propus să fiu cetăţean de onoare al Sibiului. Mi-a fost greu să primesc din mâna lui Iohannis titlul de cetăţean de onoare.
Justiţia funcţionează( întrebat în legătură cu deciziile instanţei în cazul casei lui Iohannis). Tot judecători în condiţiile în care era profund incompatibil l-au spălat şi l-au făcut compatibil.Eu ştiu că era incompatibil( n.red. Iohannis). Politic, decizia a fost corectă.
Am (dosare la Parchetul General) cel cu Vadim că mi-aş fi însuşit bani de pe urma recuperării jurnaliştilor din Irak şi cel cu casa din Mihăileanu. Doar au redeschis dosarele astea.
Mă îngrijorează întârzierea prezentării rezultatelor de la Colectiv. Colonelul STS din stenograme, un palavragiu. Au murit 63 de oameni! Avem o expertiză care a început acum o lună şi se tergiversează un raport.Cred că ceva nu se leagă în tragedia de la Colectiv.
Amânarea majorării venitului minim a fost o decizie bună. Odată cu scăderea fiscalităţii au mărit mult prea mult şi veniturile. Asta e ca 2 trenuri care vin pe aceeaşi linie din direcţii opuse. Trebuia puţin gradată această facilitate de reducere a fiscalităţii. Să le faci pe amândouă simultan e deosebit de riscant. Ai 25% la medici, 15% la profesori, 12% la administraţia locală, ai creştere de pensii speciale, la parlamentari, aviatori, militari, toate astea se duc în buget
Pe acest fond reduci taxa pe dividente de la 16 la 5%, reduci TVA, toate astea dincolo de faptul că va fi o nenorocire când se ciocnesc cele 2 trenuri, antrenează şi deficitul de cont curent.
Cred că Cioloş va evita rectificarea bugetară. Eu cred că guvernul Cioloş va rezista pentru că nu a refuzat nimic celor 2 partide politice
Se va încerca depolitizarea aparatului birocratic
Categoric PNL vechi are influenţă mai mare în interiroul acestui partid, dar nici Gorghiu, Blaga, Predoiu nu sunt lideri locomotivă. Liderul care tractează este liderul care are procentul peste partid.
Stau la un procent mult prea mare faţă de valoarea politică a liderilor.
Cred că Emil Boc va candida pentru PNL. Niciodată n-am vorbit cu el teme politice sau tema candidaturii
Cine vrea să candideze pentru MP vine singur
Probabil dl. Iohannis a crezut că a făcut politică externă făcând acele vizite externe. Iohannis n-a mişcat nimic în politica externă. Nu accept teoria cum că România a fost izolată.
În 2012 nu suspendarea a fost problema, ci ordonanţa potrivit căreia au fost suspendate atribuţiile CCR.
A început deja colhozul din presă, un atac necruţător la adresa lui Daniel Morar. Lui Daniel Morar nu îi sufla în ciorbă nimeni: ti-am adus o informaţie, hai să îl luăm. Nu o spun din auzite, ci din confruntări cu el şi anumite instituţii
Râsul lumii e că cei care îl susţineau acum spun că nu mai e bun.Dacă s-ar face un tandem Morar- procuror general şi Kovesi la DNA
Numai un om fără bun simţ poate să spună că între servicii nu există concurenţă
2016 va fi mult mai greu din punct de vedere al migraţiei, va fi un val mult mai mare. Bine ar fi să fim prudenţi în a cere să intrăm în spaţiul Schengen. Spaţiul Schengen trebuie reformat.
În ceea ce priveşte euro, orice întârziere ne va fi fatală