Traian Băsescu atac dur la adresa conducerii Nuclearelectrica

Traian Băsescu
Traian Băsescu

Traian Băsescu denunţă modul în care directorul Nuclearelectrica a renunţat la combustibilul nuclear autohton în favoarea importurilor din Canada. În opinia lui președintelui Traian Băsescu, acest gest duce la vulnerabilizarea României şi chiar la o posibilă dependenţă faţă de ruşi.
„Aflu cu surprindere că, la Centrala nucleară de la Cernavodă, nu se mai cumpără combustibil nuclear de la Compania Naţională a Uraniului. Directorul Nuclearelectrica, doamna Daniela Lulache, a decis să achiziţioneze combustibilul nuclear din Canada, de la compania Camenco. Motivul ar fi preţul mai bun.
Nu am dubii că preţul canadienilor este mai bun. Problema este că preţul va fi mai bun doar pînă cînd România nu va mai produce combustibil nuclear. Pe urmă, va veni dependenţa de canadieni sau, de ce nu, de ruşi.
Domnule prim-ministru Cioloş, vă rog opriţi această ticăloşie, indiferent care este preţul uraniului românesc. Şi poate o trimiteţi pe doamna Daniela Lulache să fie director la o grădiniţă chiar dacă va fi o grădiniţă unde salariul este ca la Fondul Proprietatea sau Nuclearelectrica.
Iar, dacă Compania Naţională a Uraniului are probleme, ajutaţi-o acum.”