Traian Băsescu: Nu suntem în remorca PNL, dar PMP va da semnături pentru moțiunea de cenzură

16423026_1862156500691324_2054464529039560433_o

Președintele PMP, Traian Băsescu, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa tinuta la Parlament,  că parlamentarii partidului nu sunt „în remorca” PNL, dar vor susține cu semnături moțiunea de cenzură inițiată de liberali.”Nu suntem în remorca PNL, dar PMP va da semnături pentru moțiunea de cenzură”

„Am înţeles că unii mi-au anunţat demisia. Vă rog să înţelegeţi că vorbesc despre o predare graduală a atribuţiilor. Eu mi-am informat preşedinţii executivi că la începutul sesiunii parlamentare, care se întâmplă astăzi, vom începe un proces de predare graduală a atribuţiilor. Vom începe un proces de tranziție gradual, care va consta în: analiza alegerilor, decizii de înlocuire în conducerea organizațiilor cu rezultate slabe, alegeri în teritoriu, Congres.  Am vrea să terminăm tot acest proces în luna iulie, dar, privind la modul în care se derulează lucrurile, e foarte posibil să ajungem în septembrie cu congresul pentru preluarea ștafetei de altă generație de politicieni. Bănuiesc că nu mă mai vede nimeni candidând în 2019 la alegerile europarlamentare sau în 2020 la Parlamentul României”, a declarat presedintele Traian Băsescu.

”Despre abuzul în seriviciu e clar că definiția din actualul Cod Penal trebuie adusă la exigențele pe care le-a fixat CCR, o încălcare voită a legii. Altfel, e o zonă a arbitrarului. Nu suntem de acord cu fixarea limitei de 200.000 de lei dată de guvernul Grindeanu. Nu știu ce vor să obțină cu această limită. Trebuie să se țină cont de Comisia de la Veneția care spune că definiția abuzului poate fi definită abuziv.

Dacă era ceva de adoptat prin OUG era grațierea, nu modificarea Codului Penal. Trimisă în Parlament va avea un proces destul de lung. Astfel, infractori specializați vor acționa deliberați pentru că vor știi că fapta va fi grațiată. Aici cred că e o vulnerabilitate.”, a spus Traian Băsescu.