Traian Băsescu: O decizie de rară ticăloşie. CCR a întors justiţia la nivelul anilor 2004

PMP nu este de acord cu decizia CCR în cazul Codrutei Kovesi deoarece aceasta decizie înseamna punerea sub control politic a procurorilor sefi din parchete. PMP prin vocea Presedintelui Traian Basescu considera ca abuzurile din Justitie pot fi reglementate doar prin legiferare si mai ales prin aplicarea si implementarea deciziilor CCR si UE si în nici un caz prin punerea sub control politic, din orice parte ar veni acesta, a procurorilor sau judecatorilor.

Traian Băsescu : “Dragnea şi Tăriceanu au reuşit implementarea visului USL: „NU AVEM PUTEREA, PÂNĂ NU AVEM JUSTIŢIA.”
Curtea Constituţională a adoptat, în conflictul Kovesi – Tudorel Toader, o decizie de rară ticăloşie.
Practic, de azi, procurorii marilor parchete sunt subordonaţi guvernului politic, prin Ministrul Justiţiei.
CCR a întors justiţia la nivelul anilor 2004, când deciziile cu privire la soarta dosarelor penale se luau în sediul PSD, de doamna Stănoiu, alături de Adrian Năstase, Victor Viorel Ponta, Mike Şpagă, Marian Oprişan şi mulţi alţi politicieni socialişti.
Practic, CCR a anulat 14 ani de progres în procesul de consolidare a Independeţei Justiţiei.
P.S. Eu nu susţin că, în independenţa ei, Justiţia nu a făcut abuzuri, nu a hărţuit şi condamnat oameni nevinovaţi, dar acestea trebuie corectate prin legi, prin implementarea deciziilor CCR şi a directivelor UE în legislaţie sau prin acţiuni ale CSM şi ale Inspecţiei Judiciare, dar în nici un caz prin punerea parchetelor sub control politic
Declaratie la RFI


Lasă un comentariu