Traian Băsescu: PSD joacă la ruletă România prin măsuri extrem de imprudente

Președintele PMP, Traian Băsescu, a vorbit despre măsurile fiscale ale PSD, cu ocazia Conferinței județene a PMP Prahova, de sâmbătă 11 noiembrie 2017.
„Într-adevăr este o revoluţie, indiscutabil, însă o revoluţie pentru care România este jucată şi lăsată în seama hazardului. (…) Au făcut multe erori şi cel mai grav este că joacă la ruletă România prin măsuri extrem de imprudente, cum sunt cele cu reducerea taxei pe venit de la 16% la 10%. Poate să le iasă, poate să nu le iasă, dar dacă nu le iese va fi un dezastru pentru 21 de milioane de români. Dacă le iese, nu cred că îşi vor asigura încă un mandat.
Nu a mai rămas nimic, dacă punem şi creşterea preţurilor la alimente, din toată mărirea, dar le-a folosit propagandistic – v-am mărit salariile, v-am mărit pensiile… În realitate, puterea de cumpărare a slăbit. (…) Am explicat de ce noi spunem că într-o perioadă de creştere economică nu se justifica reducerea impozitului pe venit, pentru că va alimenta în continuare inflaţia şi ceea ce s-a câştigat prin aşa-zisele măriri sau chiar reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% în unele domenii nu se va reflecta în niciun caz în creşterea puterii de cumpărare. Este pur şi simplu o scamatorie şi pentru că tot au promis că vor creştere salariile cu 25% de la 1 ianuarie, ce le-a dat prin cap? Hai să punem şi contribuţia angajatorului pe salariul brut al salariatului şi vor avea tupeul să vină să ne prostească la televizor (…), dar au uitat să ne spună în programul de guvernare că această creştere este generată de adăugarea la salariul brut al salariatului a contribuţiilor angajatorului care vor fi stopate la sursă”