Valeriu Steriu: PSD a realizat o lege pur politică, în 10 zile. Este un exemplu de sfidare

Steriu: PSD a realizat o lege pur politică, în 10 zile. Este un exemplu de sfidare

 

zhmgInvitat la emisiunea Ediție de Seară difuzată joi la TVR, președintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, a discutat despre cum se poate reforma Parlamentul, pentru redobândirea încrederii românilor în clasa politică.

 

“Sunt optimist că vom mulțumi cetățenii prin schimbarea calității parlamentarilor. Prin votul pe liste ne-am asigurat o altă calitate a oamenilor, față de ultimele alegeri când nu numai că am avut un surplus de peste 100 de parlamentari, dar în multe cazuri nu s-a realizat o filtrare pe baza competențelor sau experienței. De aceea s-a înregistrat și scăderea încrederii cetățenilor în instituția Parlamentului, fundamentală pentru bunul mers al democrației. Oameni cu 1000 de voturi, netrecuti prin filtrul unei organizatii locale de partid, fără experienta politică”, a declarat Valeriu Steriu, președintele executiv al PMP, joi seară în emisiunea Ediție de seară de la Televiziunea Română.

În ceea ce privește o soluție de reformare a Parlamentului, deputatul PMP a vorbit despre o problemă punctuală. “Degeaba trimitem politicieni în valuri, din 4 în 4 ani, dacă nu reformăm mai profund administrația, pentru că se lovesc de aceeași birocrație. Parlamentul trebuie să lucreze mult mai aplicat. Problemele din Justitie sunt și din cauza unor legi proaste, făcute neprofesionist, nu de oameni pregătiți în acele domenii. Calitatea legilor este foarte importantă, pentru a nu lăsa loc de interpretări, mai ales în Justiție”, a mai spus Valeriu Steriu.

“PSD a născocit o lege în 10 zile. Este un exemplu de bătaie de joc, sfidare, o lege născută exclusiv pentru perioada electorală. Se numește eliminarea a 102 taxe, dar observăm că Guvernul Ponta nu a putut să o introducă în 3 ani și jumătate de mandat, ci a trebuit votată rapid înainte de începerea campaniei electorale. PSD are o majoritate covârșitoare și iată cum s-a realizat o lege populistă, grăbită și strict electorală”, a punctat Valeriu Steriu.

       Ce propune PMP pentru guvernare?

“Noi venim cu proiecte cu susținere financiară. Arătăm de unde vor veni banii. De exemplu, avem la dispoziție atât de multe surse de fonduri europene dedicate României, trebuie să le accesăm în proporție mare. Concret românul vrea să își crească calitatea vieții. Trebuie să oferim un nou parlament mult mai eficient”, a subliniat președintele executiv al Partidului Mișcarea Populară.

În ceea ce privește premierul propus pentru următorii 4 ani, Valeriu Steriu a susținut nominalizarea președintelui Băsescu pentru funcția de șef al Guvernului. “Cred că dl. Băsescu ar face un mandat foarte bun ca prim-ministru și poate aduce o viziune și un proiect de țară pentru următorii 4 ani. Are cea mai mare experiență pentru această funcție. Nu este o utopie, ci depinde de calcule, negocieri. Vom vedea după alegeri“, crede Valeriu Steriu.

Președintele executiv al PMP, candidat la Camera Deputaților a pledat pentru un mandat plin de premier al viitorului șef de Guvern: “4 ani premier. Așa trebuie condusă o țară, nu 10 miniștri schimbați în 10 luni și premier la fiecare an. Ne dorim o stabilitate pentru România, iar ceea ce se întâmplă a creat neîncredere și instabilitate politică”.

Valeriu Steriu este nominalizat pe primul loc în lista candidaților la Camera Deputaților, ale PMP pentru municipiul București, urmat de președintele executiv Eugen Tomac, Vasile Ștefănescu și Ștefan Florescu, în timp ce lista pentru Senat este deschisă de președintele PMP, Traian Băsescu, urmat de Radu Cristescu.

Lasă un comentariu