Valeriu Steriu: Vom lupta pentru redobândirea pământului românesc

steriuInvitat la emisiunea Ora Parlamentarului difuzată joi,17 noiembrie, de Realitatea TV, președintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, a discutat despre proiectele legate de stimularea agriculturii prin susținerea irigațiilor, dar și a redobândirii terenurilor agricole vândute cetățenilor străini. Deputatul PMP nu a omis nici proiectele pentru București, orașul său natal și circumscripția electorală în care candidează.

“În ultimul mandat, am fost vicepreședinte al Comisiei de Agricultură al Camerei Deputaților, de unde am avut foarte multe inițiative în apărarea fermierilor. Am reușit să eliminăm taxa pe stâlp, o taxă care îi impozita dublu pe unii fermieri. Comisia de agricultură este una transparentă și am lucrat foarte eficient alături de asociațiile de fermieri, prin consultări frecvente. Am o experiență personală de aproape 10 ani ca fermier și apoi mai mulți ani în Executiv, ca expert în negocierile de pre-aderare, la capitolul Agricultură”, a declarat deputatul PMP.

Steriu: PMP va lupta pentru restartarea investițiilor în agricultură

“Irigațiile sunt o prioritate națională și vă asigur că se poate rezolva această problemă – avem în programul PMP un proiect pentru irigarea a 500.000 hectare de teren agricol, prin reluarea lucrărilor la Canalul Siret- Bărăgan. Putem face acest lucru prin finanțări europene. Nu a fost voință politică în ultimii 7-8 ani pentru a se face investiții mari în agricultură, începând cu irigațiile, deși țara noastră are un potențial uriaș. Indiferent dacă vom ajunge sau nu la guvernare, PMP se va bate ca acest proiect să fie inclus între programele prioritare ale Guvernului”, susține președintele executiv al Partidului Mișcarea Populară.

“Planul Juncker era foarte bun pentru România, dar proiectele nu au fost întocmite cum trebuie și nici nu au fost negociate la Bruxelles. Iată cum s-a pierdut o finanțare de peste 1 miliard de euro pentru irigații și alte soluții mult mai avansate tehnologic”, a mai spus Valeriu Steriu, în dialog cu moderatoarea Realitatea TV, Denise Rifai.

Misterul terenului agricol vândut către entități străine

“Până acum, nimeni nu a fost capabil să elucideze misterul terenului vândut străinilor, deși președintele Iohannis vehiculează procentul de 30% fără a oferi niciun fel de studiu sau argument în acest sens. La începutul anului, am inițiat o comisie de anchetă privind vânzarea terenului agricol către străini, persoane fizice sau firme, însă nu a fost încă aprobată, dar o voi susține în viitorul legislativ. Vreau ca statul nostru să știe cât teren este vândut și ce proiecte de lege și măsuri executive putem adopta ulterior pentru a echilibra balanța. Este important să recuperăm pământul înapoi pentru români. Trebuie să găsim bani, și avem în plan acest lucru, deși va fi un efort financiar mare, pentru că nu am stopat încă din 1990 vânzarea pe sume foarte mici a terenurilor agricole către străini. Sunt mulți tineri care și-ar dori să pornească afaceri în domeniul agricol, alții care doresc să se întoarcă din străinatate pentru a deveni fermieri în zonele natale. Pentru ei gândim și vrem să obținem această redobândire a pământului românesc“, a subliniat președintele executiv al PMP.

Proiecte pentru București: trafic lejer, mai puțină poluare și locuri de muncă

“Sunt bucureștean de peste 50 de ani și imi doresc ca din poziția de deputat să realizez mai multe proiecte legislative pentru a sprijini dezvoltarea reală a Capitalei. Unele sunt deja inițiate de mine și de colegii mei din PMP și vizează direct Bucureștiul, dar vor fi utile și pentru restul țării. Aici aș putea să menționez proiectul Tichete pentru Biciclete, deja aprobat, prin care încurajăm angajații să pedaleze spre locul de muncă. Un astfel de proiect s-a născut atât din pasiunea mea pentru ciclism, cât și din tendința bucureștenilor tot mai des întâlnită, de a-și lăsa mașina acasă. Este un proiect demn de o capital europeană la standardele anului 2016, deoarece reducem și poluarea. Vreau să eliberăm Bucureștiul de traficul infernal și de poluare, deoarece cetățenii au dreptul să respire aer curat”, consideră Valeriu Steriu.

“De asemenea, am inițiat proiectul Primul loc de muncă, pentru reducerea șomajului în rândul tinerilor absolvenți. Acest proiect face parte din programul PMP de crearea a locurilor de muncă și punere în mișcare a economiei, reducând povara asistenței sociale nejustificate, asupra bugetului de stat. Astfel, vom crește calitatea vieții românilor, implicit a bucureștenilor. Să nu uităm nici de terenurile virane, spațiile abandonate din București care se află în proprietarea statului – prin inițiative legislative le vom transforma în parcuri și în centre pentru activități culturale. Există un apetit real al locuitorilor Capitalei, pentru cultură și dorința unui oraș care să arate la fel de bine ca orice altă capitală UE. Noi vom face legi pe care Primăria generală va trebui să le aplice. Legile pot guverna și pot aduce o schimbare reală în București”, a mai declarat deputatul PMP.

“Luptăm pentru București. Vrem un București cu o calitate a vieții ridicată. Vom avea cu siguranță un scor de peste 15% în Capitală”, a încheiat Valeriu Steriu, președinte PMP București și candidat la Camera Deputaților.