Ziua de 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România este, oficial, sărbătoare națională

img_3640

Ziua de 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România este, oficial, sărbătoare națională

Proiectul de lege iniţiat de deputatul Eugen Tomac, preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară, privind instituirea Zilei de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România ca zi de sărbătoare națională a fost adoptat marţi, 14 martie, de plenul Camerei Deputaților, cu 260 de voturi „pentru” şi un vot „împotrivă”,

„Unirea Basarabiei cu România este unul dintre cele mai importante evenimente ale istoriei noastre şi avem obligaţia s-o onorăm cum se cuvine. Mă bucur că şi deputaţii, indiferent de partidul politic din care fac parte, au înţeles acest lucru. Este un gest mic, dar care contează foarte mult. Deşi firesc, votul de astăzi este istoric, un pas care ne aduce mai aproape de Unire. Cu atât mai mult cu cât la anul vom sărbători centenarul Unirii, a declarat Eugen Tomac.

Potrivit proiectului de Lege, în fiecare an, la 27 martie, de Ziua Naţională a Unirii Basarabiei cu România, va fi arborat drapelul României de către autorităţile şi instituţiile publice, vor fi organizate evenimente şi manifestări publice şi cultural-ştiinţifice, iar Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune şi Agenţia Națională de Presă AGERPRES, în calitate de servicii publice, vor include în programele lor emisiuni sau materiale cu caracter cultural dedicate acestei sărbători.

 

Declarațiile susținute de deputații PMP Constantin Codreanu și Petru Movilă, în Plenul Camerei Deputaților, în legătură cu votul pe această lege inițiată de Partidul Mișcarea Populară:

17038538_1513498175341530_3588629562196572187_o